Finale Prins Friso Ingenieursprijs

Finale Prins Friso Ingenieursprijs

Bluewater heeft met trots kennis genomen van het feit dat ons hoofd Nieuwe Energie, Allard van Hoeken, is geselecteerd als finalist voor de Prins Friso Ingenieursprijs van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Dit tekent de innovatieve aard van ons bedrijf en het enthousiasme waarmee Allard en zijn team de nieuwe industrie van getijdenenergie uit water ontwikkelt. Wij kijken uit naar een spannende finale.

“Dit voelt als een enorme steun voor de nieuwe ontwikkeling in getijdenenergie waar mijn team en ik mee bezig zijn” zegt Allard van Hoeken. “We zijn zo ver gekomen dankzij iedereen die zich er de afgelopen jaren voor heeft ingezet, binnen Bluewater en bij onze partners”.

Bluewater werkt momenteel aan de eerste drijvende getijdencentrale bij Texel, samen met partners als Damen, van Oord, Vrijhof, TKF, Tocardo en Schottel. Deze zal in maart 2015 geïnstalleerd worden.

De Prins Friso Ingenieursprijs is een jaarlijkse prijs die door de beroepsvereniging van ingenieurs (KIVI) toegekend wordt. De prijs wordt op de Dag van de Ingenieur op 18 maart 2015 op de Universiteit Twente uitgereikt.